T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / SİMAV - Akdağ İlkokulu

İnternet Etiği ve İnternet Kullanımı Kurallarımız

 İnternet etiği internet ortamında kabul edilebilir yada kabul edilemez davranışları tanımlayan kurallardır. Son yıllarda internetin hayatımızın bir parçasıve vazgeçilmezi olduğu bilinen bir durumdur. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisindeki fizyolojik ihtiyaçlar günümüzde Bloom taksonomisinde fizyolojik ihityaç olarak wifi, batarya, internet vb olarak değişmiştir. Ülkemizde ve bulunduğumuz eğitim bölgesinde hala internet etiğinin önemi ve internet suçları kavramları henüz tam ve net olarak yerleşmiş sayılmaz.

İnternet Etiği ve İnternet Kurallarımız

          İnternet suçu basit hali ile  dilimizle söylediğimizde suç olan ya da başkalarını rahatsız eden cümlelerin internet ortamı üzerinde paylaşılması, yazılmasıdır. Bu eylem internet etiğine aykırıdır.

Ayrıca son zamanlarda dilimize yerleşen spammer  kelimesi de internet etiğine aykırıdır. (Spammer: bir mesajı çok sayıda göndermek anlamına gelir).

 

         Bu ve benzeri durumlarla karşılaşmamak için okulumuzaait twitter, facebook, whatsapp, web panel gibi birçok internet medya ve iletişim kanallarımızda aşağıdaki internet etiği kuralları geçerli olup, kurumumuzla paydaş olan herkesçe uyulması ve uygulanması zorunlu bir tebliğ olarak buradan bildirilmektedir.

 

Okulumuzda;

  • 1.     Her türlü iletişim portallarında (sms, sosyal medya, web, whatsapp, bip vb) çevrim içi ortamlarda nefret söylemleri veya zarar verici kırıcı ayıbı sergileyici içerikler için kullanılamaz.
  • 2.     Okul bünyemizde bulunan akıllı tahtalar, sms platformu, masaüstü bilgisayarlar, whatsapp grupları, okula ait sosyal medya hesapları yalan bilgileri yaymak için ve hırsızlık yapmak için kullanılamaz
  • 3.     Okul içersinde ağ bağlantısı içersinde olan ve serbest dolaşımına izin verilmiş dosyalar ve dökümanlar hariç diğer kullanıcıların dosyalarına izinsiz bir şekilde erişim sağlanamaz
  • 4.     Okul bütçesi veya bakanlık ve bağlı bulunduğumuz kurum destekleri ile alınmış olan lisanslı yazılımlar ve programlar ile free kategorisinde olan programlar hariç casus yazılımlar, crackli yazılımlar ve programlar kullanılamaz
  • 5.     Okulumuz bilgisayarlarına, okul İnternet ortamı ile ve/veya taşınabilir bellek ile ve/veya proxy araçları ile uygun olmayan (yasadışı) içerikleri indirilmez, paylaşılmaz veya saklanmaz
  • 6.     Sayfalarımızda yayınlanan fikir ve sanat eserleri ile telif hakları ve lisanslama konusunda titiz davranılmalıdır.
  • 7.     Elektronik ortamlara bağlanan cihazlara, sistemlere veya sistemlerde bulunan bilgi kaynaklarına erişim yetkiniz yok ise girilememeli, kasıtlı olarak sisteme müdahale edilememeli veya işleyişinde değişiklikler yapılamamalıdır. Okul ortamında kişisel şifrelerle ulaşılan bölümlere girmek için herhangi bir uygulama ve/veya görüntüleme, kopyalamavb yapılamaz, yapılmamalı.

 

              İş bu İnternet Etiği Kuralları okulumuz bünyesinde çalışan tüm personelimize ve okulumuzla her türlü ilişkisi olan paydaşlarımıza buradan ve yazılı olarak tebliğ edilmiş olup, tebliğ hükmünde ve uyulması gereken kuraldır. Aynı zamanda bu kurallar ahlki etik kurallarımzlada örtüşmektedir.

 

Akdağ İlkokulu Müdürlüğü adına;

 

Erkan ERDEN

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 17.01.2023 14:54 - Görüntülenme: 82
  Beğen | 0  kişi beğendi