İnternet etiği internet ortamında kabul edilebilir yada kabul edilemez davranışları tanımlayan kurallardır. Son yıllarda internetin hayatımızın bir parçasıve vazgeçilmezi olduğu bilinen bir durumdur. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisindeki fizyolojik ihtiyaçlar günümüzde Bloom taksonomisinde fizyolojik ihityaç olarak wifi, batarya, internet vb olarak değişmiştir. Ülkemizde ve bulunduğumuz eğitim bölgesinde hala internet etiğinin önemi ve internet suçları kavramları henüz tam ve net olarak yerleşmiş sayılmaz.
İnternet Etiği ve İnternet Kurallarımız
İnternet suçu basit hali ile dilimizle söylediğimizde suç olan ya da başkalarını rahatsız eden cümlelerin internet ortamı üzerinde paylaşılması, yazılmasıdır. Bu eylem internet etiğine aykırıdır.
Ayrıca son zamanlarda dilimize yerleşen spammer kelimesi de internet etiğine aykırıdır. (Spammer: bir mesajı çok sayıda göndermek anlamına gelir).
Bu ve benzeri durumlarla karşılaşmamak için okulumuzaait twitter, facebook, whatsapp, web panel gibi birçok internet medya ve iletişim kanallarımızda aşağıdaki internet etiği kuralları geçerli olup, kurumumuzla paydaş olan herkesçe uyulması ve uygulanması zorunlu bir tebliğ olarak buradan bildirilmektedir.
Okulumuzda;
İş bu İnternet Etiği Kuralları okulumuz bünyesinde çalışan tüm personelimize ve okulumuzla her türlü ilişkisi olan paydaşlarımıza buradan ve yazılı olarak tebliğ edilmiş olup, tebliğ hükmünde ve uyulması gereken kuraldır. Aynı zamanda bu kurallar ahlki etik kurallarımzlada örtüşmektedir.
Akdağ İlkokulu Müdürlüğü adına;
Erkan ERDEN
Okul Müdürü